Logo

Update Geloven in Moerwijk

Sinds november zijn we gestart met nieuwe LED-groepen, (Leven, Eten, Delen). Hierop komen mensen uit de buurt bij elkaar om te eten, te praten en een korte viering te hebben. De groepen bestaan uit mensen met verschillende achtergronden, sommige zijn christen, een heel aantal niet of nog maar net. Hoe ga je dan met elkaar bidden? Welke muziek luister je en waar gaan je gesprekken over? Dit is een mooie zoektocht met elkaar waarin we kijken naar hoe we nieuwe en gezamenlijke geloofstaal en gebruiken kunnen vormgeven.

Met kerst houden we het dit jaar wat kleiner, geen lichtjestocht zoals de voorgaande jaren maar we sluiten ons aan bij een kerstmarkt die op 20 december in de Jan Luykenlaan gehouden wordt. Hier kan je opnieuw figuren uit het kerstverhaal tegen het lijf lopen en wordt het verhaal op creatieve wijze vertelt. De details over de markt volgen nog via Facebook en andere communicatie kanalen.

Met ons team zijn we eind oktober op training geweest. Een weekend lang nadenken, praten en ontmoeten met meer dan 100 andere mensen. We hebben workshops gevolgd over leiderschap delen, ondernemen, intercultureel vieren en ook daar werd pizza gebakken. De organisatie was zo enthousiast geworden over onze pizzaverhalen dat ze op het weekend een workshop hebben georganiseerd.

Ook mochten we als team op vrijdagavond de gezamenlijk viering doen in de stijl van Geloven in Moerwijk. Dat betekent, een informele sfeer, veel kaarsen, Taizé liederen maar ook feestmuziek. Omdat we altijd met elkaar eten, wilden we ook dat element naar voren brengen. Daarom heeft Omid 120 kokosmakronen gebakken en werden die doorgegeven terwijl we naar een zegenlied luisterden. Er waren net niet genoeg koeken voor iedereen dus er moest gedeeld worden. Dit leverde een mooie demonstratie op van wat het betekent om je leven met elkaar te delen. De koeken waren de hit van het weekend.