Logo

Groei van leven in Laak

Afgelopen viering werd het verhaal van Abram verteld, waarin God zijn trouw aan Abram laat zien. Hij mag de sterren in de nacht tellen met de belofte dat zijn volk zó gaat worden. God wil een verbond met Abram sluiten. Hiervoor slacht Abram meerdere dieren en wacht hij tot de avond valt op God, die dan het verbond bekrachtigt.

Ik mag Leven in Laak nu drie jaar meemaken en ik ben heel erg blij om God aan het werk te zien. Er zijn steeds meer mensen die ons kennen, ons team komen versterken of zich aansluiten bij de Alpha! We zijn van een viering in de maand naar een viering om de week gegaan. Ik vind het mooi dat er nu twee groepen bij betrokken zijn die het organiseren. Hierdoor wordt leven in laak steeds meer in de breedte gedragen door haar betrokkenen.
God laat Zijn kerk niet los. 
We zien uit naar allerlei leuke activiteiten die op de agenda staan in deze feestelijke maanden. Zo vieren we in november, naar traditie van Jan, Jans en de kinderen, Sint Pannekoek! Ons jaarlijkse pannenkoekenfeest.

Ook starten we in Advent een heuse uitdaging: #adventchallenge. In deze challenge dagen we elkaar en jou uit om de hele adventsperiode niets nieuws te kopen! We willen zo, naar aanleiding van onze viering op de laatste Micha-zondag, nadenken over hoe we beter kunnen zorgen voor de aarde. Ruilen, zelf dingen maken, tweedehands kopen… er blijven genoeg opties over om een feestelijke Sinterklaas en een sfeervolle Kerst te vieren. Goed zorgen voor de aarde: dát is de uitdaging waar we voor staan! De aarde redden hoeft niet, want God stuurde zijn Zoon en we zien er naar uit dát op Kerstavond met elkaar te vieren rondom een feestelijke maaltijd.

Bas de Koning