Ds. Jantine Veenhof wordt Haagse wijkpredikant

Predikant neemt beroep protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk aan

Ds. Jantine van Iersel-Veenhof heeft het beroep aangenomen dat de protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk op haar uitbracht. Dit betekent dat zij wijkpredikant wordt van de twee ‘vierplekken’ Kerk in Laak en Marcuskerk (Moerwijk). Ds. Jantine Veenhof is momenteel predikant in de protestantse gemeente de Lichtbron in Wateringen.

Procedure
De vacature is ontstaan door het vertrek van voormalig wijkpredikant ds. René de Reuver naar de landelijke kerk. De wijkgemeente startte eind 2017 met de zoektocht naar een ‘ervaren predikant’ voor 0,7 fte die een verbinder is met God, tussen gemeenteleden en met de partners in wijk en stad. De ingestelde beroepingscommissie heeft ds. Jantine Veenhof voorgedragen als predikant die past in het opgestelde profiel. De kerkenraad heeft dit advies overgenomen en de gemeentevergadering stemde unaniem vóór het uitbrengen van het beroep. De datum waarop ds. Jantine Veenhof bevestigd zal worden en intrede zal doen, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Over ds. Jantine Veenhof
Ds. Jantine van Iersel-Veenhof (1986) studeerde theologie aan de VU in Amsterdam en de PThU in Utrecht. Tijdens haar studie was zij missionair werker in de Jeruzalemkerk in Amsterdam en sinds 2012 is zij dominee in de PKN. Zij vervult verschillende en diverse nevenfuncties.

Over de wijkgemeente
De protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk strekt zich uit van de grens met Rijswijk tot aan het hart van Den Haag, een gebied met ruim 100.000 inwoners. De gemeente is in 2016 ontstaan uit de samenvoeging van drie wijkgemeenten; zij telt ongeveer 250 actieve leden, waaronder 50 kinderen en tieners. De wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse Gemeente te ‘s-Gravenhage.

Voor meer informatie: Willeke Eikelenboom (06-48 31 93 80, willeke@pg-laakmoerwijk.nl)

Labels:, , , , , , ,