Ds. Jantine van Iersel beroepen als Haagse wijkpredikant

Protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk beroept nieuwe predikant

De kerkenraad van de protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk heeft een beroep uitgebracht op ds. Jantine van Iersel-Veenhof. Het beroep betreft een aanstelling als wijkpredikant van de twee ‘vierplekken’ Kerk in Laak en Marcuskerk (Moerwijk). Ds. Jantine van Iersel, momenteel predikant in de protestantse gemeente de Lichtbron in Wateringen, heeft tot 27 mei 2018 de tijd om te reageren op het beroep.

Procedure
De vacature is ontstaan door het vertrek van voormalig wijkpredikant ds. René de Reuver naar de landelijke kerk. De wijkgemeente startte eind 2017 met de zoektocht naar een ‘ervaren predikant’ voor 0,7 fte die een verbinder is met God, aan elkaar en met de partners in wijk en stad. De ingestelde beroepingscommissie heeft ds. Jantine van Iersel voorgedragen als predikant die past in het opgestelde profiel. De kerkenraad heeft dit advies overgenomen en de gemeentevergadering stemde unaniem vóór het uitbrengen van het beroep.

Over ds. Jantine van Iersel
Ds. Jantine van Iersel-Veenhof (1986) studeerde theologie aan de VU in Amsterdam en de PThU in Utrecht. Tijdens haar studie was zij missionair werker in de Jeruzalemkerk in Amsterdam en sinds 2012 is zij dominee in de PKN. Zij vervult verschillende en diverse nevenfuncties.

Over de wijkgemeente
De protestantse wijkgemeente Laak-Moerwijk strekt zich uit van de grens met Rijswijk tot aan het hart van Den Haag, een gebied met ruim 100.000 inwoners. De gemeente is in 2016 ontstaan uit de samenvoeging van drie wijkgemeenten; zij telt ongeveer 250 actieve leden, waaronder 50 kinderen en tieners. De wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse Gemeente te ‘s-Gravenhage.

Voor meer informatie: Willeke Eikelenboom (06-48 31 93 80, willeke@pg-laakmoerwijk.nl)

Labels:, , , , , , ,