Levensvragen

De volgende websites kunnen helpen om vanuit een christelijk perspectief antwoorden te vinden op levensvragen.

www.startersbijbel.nl

De website biedt op verschillende manieren hulp om de Bijbel te lezen, voor het eerst of opnieuw. Er is een online bijbelcursus, e-mailservice met bijbelgedeelten, veel uitleg over de Bijbel en een vraagbaak over  ‘God leren kennen’.

www.waaromgeloven.nl

De website geeft antwoord op vragen over Jezus, de Bijbel en geloven, over de kerk en over de betekenis van feesten zoals Kerst en Pasen.

www.alpha-cursus.nl

Informatie over de Alpha-cursus: een vrijblijvende kennismakingscursus die uitleg geeft over het christelijk geloof. Enkele oud-deelnemers vertellen hun ervaringen. De site heeft een zoekfunctie voor een kerkelijke gemeente in de buurt waar de Alpha-cursus wordt gegeven.

www.waaromjezus.nl

Een online cursus om mensen kennis te laten maken met het christelijk geloof, in het bijzonder met het leven van Jezus.

www.vragenovergeloven.nl

De site is onderverdeeld in vier categorieën met informatie: Wat christenen geloven, De Bijbel, Bidden en Geloven, wat heb je eraan? De mensen achter de site willen door deze website meer vertellen over geloven in God.

www.bible-fit.nl

Heb jij dat ook wel eens? Je maakt iets leuks of vervelends mee en je wilt er over lezen in de Bijbel. Maar waar vind je een passende bijbeltekst? Deze bijbelapp helpt je om snel bijbelteksten te vinden die passen bij wat jij meemaakt. En je kunt de app ook nog eens helemaal aanpassen aan jouw eigen situatie.

www.debijbel.nl

De tekst van de Bijbel op internet in verschillende Nederlandse vertalingen, mits je een account aanmaakt. Via een zoekfunctie kunnen woorden, begrippen en bijbelgedeelten worden gevonden.
Gratis de Nieuwe Bijbel Vertaling lezen? Zie: www.bijbelgenootschap.nl/nbv.

Kerkzoeker Protestantse Kerk in Nederland

Op plaatsnaam vind je hier websites van de kerken die aangesloten zijn bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Op deze plaatselijke websites vind je informatie over een kerkelijke gemeente bij jou in de buurt.

Overgenomen van www.ikhebverdriet.nl, een website van Ark Mission