Update Leven in Laak

Hallo Laak (en lezers uit de rest van Den Haag en Nederland)!

Het is 2018! Ik realiseer me dat ik de eerste column van het jaar op de site plaats. Je zou gerust kunnen zeggen dat we er een beetje laat bij zijn; de beste wensen laat ik maar achterwege!

Project KoffieToko
Aan een winterslaap doen we niet; er is volop LEVEN in Laak! Zoals vorige keer door Ditta al werd genoemd, hebben we een fantastische subsidie ontvangen, namelijk ‘Tender’ van Kerk en Wereld. Het team dat zich bezighoudt met het plan rondom een fijne KoffieToko in Laak is on fire!! Er wordt op allerlei gebied keihard gewerkt aan het realiseren van deze droom door o.a. een gedegen businessplan uit te werken met een realistische begroting en verkennende gesprekken te voeren met wijkpartners, de gemeente Den Haag, de Protestantse Gemeente ’s-Gravenhage en partners op het gebied van koffie en sociaal ondernemen! We hebben ook een paar inspirerende bezoeken gebracht aan diverse koffietentjes in het land die een soortgelijke visie hebben. Veel werk achter de schermen. Zo nu en dan word ik al aan mijn jasje getrokken voor wat meer concrete informatie: zodra er meer bekend is, zijn jullie de eersten die het horen!

Doe-kerk
Naast de tweewekelijkse vieringen op zondag en de Alpha-cursus op donderdag, is ook de eerste Doe-Kerk alweer geweest! Afgelopen zaterdag heeft een team de handen flink uit de mouwen gestoken. In samenwerking met Stichting Present zijn er twee klussen uitgevoerd in Laak en is er behoorlijk veel werk verzet. Zo is er een woning schoongemaakt die erg vervuild was en dichtgeslibd met spullen die gered werden van de straat én een overwoekerde tuin weer gebruiksklaar gemaakt. Het tuin-team is door de bewoner uitgenodigd om eens lekker thee te komen drinken. Fijn om de leuke verhalen te horen van een dankbare bewoner én een enthousiast en voldaan team.

Alpha-cursus
En de leuke verhalen houden nog niet op, want eind januari hadden we een fantastisch weekend in Hellevoetsluis met de Alpha-cursisten. We zaten in een heerlijk park aan het water en hadden samen een groot huis. De Heilige Geest was het centrale thema waar we over gehoord en nagedacht hebben. Voor velen was het toch dichterbij en minder abstract dan van te voren gedacht: de Heilige Geest is God die ons leidt en inspireert, die er is bij lastige keuzes, die ons helpt het leven van alledag te leven. Verder hadden we veel tijd om samen te zijn en dat was erg goed! We hebben Hellevoetsluis verkend, heerlijk gekookt en veel spelletjes gedaan (o, wat waren we fanatiek!). We sloten het weekend zondagochtend af met een viering in Laak.

Dwarsverbanden
In deze tijd is het soms lastig te kiezen via welke kanalen je met mensen communiceert; er is zoveel! Een website, Facebook, Instagram, Whatsapp-groep, folder of flyer… Ieder medium bereikt weer andere mensen, en geen enkel medium wordt door iedereen gebruikt! Toch doet het me goed te zien dat de Facebookgroep erg levendig is. Er worden allerlei dingen gedeeld: van persoonlijk leed tot een favoriet lied, van een inspirerend filmpje tot een leuk project. Ook dagen mensen elkaar uit mee te gaan sporten, mee te doen aan duurzame projecten etc. Voor ieder wat wils. Goed om te zien dat er zo, door Leven in Laak, allerlei dwarsverbanden ontstaan. Mensen weten elkaar steeds meer te vinden, ook zonder georganiseerde activiteiten. Van harte welkom om je ook bij deze groep te voegen!

Alle goeds namens het hele team,
Femke Wouda

Labels:, , ,