Zomernieuws uit de Kinderwinkel

De zomervakantie komt er aan en dat is al te merken in De kinderwinkel. De kinderen hebben minder huiswerk dus de huiswerkclub is minder nodig en het is dus ook rustiger. Ook bij de andere activiteiten is het rustiger door het mooie zomerweer.

Afgelopen weken zijn er twee nieuwe collega’s begonnen in de Kinderwinkel. Zij zijn aan het werk omdat Marijke met zwangerschapsverlof is gegaan. Op 20 juni is Marijke bevallen van een prachtige dochter, Rosemarijn. We feliciteren Jelle en Marijke van harte met dit mooie nieuws.

Hieronder stellen de nieuwe werkers zich voor.

Hoi! Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om mijzelf voor te stellen! Ik ben Maaike Bruggeman, 34 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik heb twee jongens van 10 en 8 jaar en een meisje van 5 jaar. In mijn vrije tijd ben ik actief betrokken in verschillende teams in mijn eigen kerk, City Life Church Den Haag.
Tot vorig jaar werkte ik als verpleegkundige op kantoor bij een grote zorgorganisatie. Al enige tijd overwoog ik om iets totaal anders te gaan zoeken. Een baan waar ik heel concreet iets zou kunnen betekenen voor de mensen om me heen en baan waarbij ik veel in contact zou komen met mensen/kinderen. Na enige tijd zoeken is dat meer dan gelukt!
De Kinderwinkel is een geweldige plek waar zoveel kinderen/ tieners/vrijwilligers samenkomen, iedereen heeft een andere achtergrond en dat maakt het juist zo bijzonder! Door dit werk heen worden er zoveel ‘zaadjes’ gezaaid in zoveel levens. Die ene knipoog, glimlach, of even luisteren naar iemand die het thuis moeilijk heeft. Laatst gaf ik een meisje een compliment omdat ze zo goed samengewerkt had tijdens de spelletjes-middag, je zag haar opbloeien! Ook die ene vrijwilliger die komt omdat ze vaak thuis alleen is, de Nederlandse taal nog niet goed spreekt. De samenwerking met elkaar, dat maakt het zo mooi!
Inmiddels ben ik al een paar weken aan het werk. Samen met mijn collega Merel hebben wij de activiteiten opgepakt waar Marijke normaal gesproken verantwoordelijk voor is. Daarnaast proberen we waar kan Petra te ondersteunen. Totdat Marijke terug is van zwangerschapsverlof zal ik aanwezig zijn in de Kinderwinkel.
Loop gerust een keer binnen om kennis te maken! Binnenkort zal ik ook een keer een dienst bijwonen in de Marcuskerk en kennismaken met de mensen die er dan zijn.

Even voorstellen: mijn naam is Merel Stegeman en ik ben 12 juni afgestudeerd (als ik dit schrijf is dat twee dagen geleden) als theaterdocent en –begeleider aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Twee weken geleden ben ik begonnen als tienerwerker en vervanger van Marijke bij de activiteiten in De Kinderwinkel. Ik ben er op donderdag: Tienerrestaurant, en vrijdag: Joint the Band en Tienerinloop. Ik heb het nu al heel erg naar mijn zin en het is fijn om een start te maken in De Kinderwinkel zo vlak na mijn afstuderen. Sinds ik hier werk ben ik al veel mensen tegengekomen, leuk om iedereen te leren kennen. Kom vooral eens een keer eten in het Tienerrestaurant, dan spreken we elkaar daar!

Zomerkamp

De voorbereidingen voor het zomerkamp zijn in volle gang. Van 16 juli t/m 20 juli gaan we naar Otterlo. Voor De Kinderwinkel een bekende plek omdat we hier eerder op kamp gingen. Er zijn al veel kinderen die zich hebben opgegeven en ze hebben er, net als wij, veel zin in. Op 20 juni vond de ouderavond plaats en hebben we uitleg gegeven over hoe het zomerkamp er ongeveer uit gaat zien.

Startweek

Ook zal er dit jaar zal er aan het eind van de zomervakantie weer een startweek plaats vinden met het thema; “Kom tevoorschijn”. Hieronder vindt u het programma voor deze week:

We hopen veel kinderen, tieners en ouders aan het eind van de vakantie te zien.

Contacten met andere kerken

Het is alweer even geleden maar begin mei mochten we weer met een bus vol kinderen uit De Kinderwinkel naar Putten toe. Het is een jaarlijks uitje geworden en de kinderen praten er het hele jaar over. De diaconie van de Andreaskerk uit Putten verzorgt jaarlijks een grote speldag voor kinderen van 6 t/m 11 jaar op een boerderij. Dit betekent een dag dieren aaien, speuren in de weilanden, trekker rijden, koeien melken en over-heerlijke pannenkoeken eten, gebakken door de gemeenteleden van de Andreaskerk. Ook was er een stormbaan en werd er een moederdagcadeautje geknutseld. We zijn de tel een beetje kwijt geraakt maar volgens mij gingen we voor de 9e keer dit jaar. In de Glossy van de Andreaskerk is een pagina vrijgemaakt om een verhaal te schrijven over De Kinderwinkel. En dat hebben we gedaan.

In mei mochten we in de Emmaüskerk, in Bodegraven een presentatie geven over De Kinderwinkel. We waren gevraagd voor het appelboomproject. Een project waarbij de kerk een tijdlang geld inzamelt voor een goed doel. En dit keer was dat De Kinderwinkel. Er zijn allerlei acties gehouden en daarmee is een mooi geldbedrag gespaard. Op 6 juni kwam een delegatie naar De Kinderwinkel toe om een mooie check te overhandigen met het symbolische bedrag van € 2500,-. Echt fantastisch want hierdoor kunnen we nieuw servies en keukenspullen kopen voor het tienerrestaurant en materiaal bij de verhalen voor de Godly Play middagen. We hebben de gelegenheid gekregen om een mooi verhaal te schrijven voor het kerkblad van de Emmaüskerk hierover.