Logo

Nieuws vanuit de Kinderwinkel én programma start-vierdaagse

Zwetend in ons kantoortje zijn we de voorbereidingen aan het treffen voor de laatste activiteiten van dit seizoen.

Afgelopen donderdag werd  in het tienerrestaurant de laatste maaltijd voorbereid, een heerlijke barbecue. Alle vrijwilligers waren ook uitgenodigd om hen te bedanken voor een mooi Kinderwinkel seizoen. Bij het naar huis gaan voor hen een mooi koeltasje (met Kinderwinkel logo!) met zes blikjes hierin voor een mooie zomer. Leuk dat naast de vaste gasten, de Discoverygroep kwam eten en zo zat het restaurant lekker vol deze avond.

Begin juni kwamen Ingrid Blok en Corrie Kunz de meiden van de meidenclub haakles geven. Sommige meisjes hadden voor het eerst een haaknaald vast. Anderen hadden het vaker gedaan en konden al een lange sliert haken. Na de vakantie gaan we dit zeker nog een keer doen. Het is voor herhaling vatbaar. Dank u wel juf Ingrid en juf Corrie!

Tijdens de landelijke buitenspeeldag op 14 juni hebben we heerlijk, aan de Aagje Dekenlaan, in het zonnetje buiten gespeeld. De straat was afgezet en er was veel te doen. Er kwamen meer dan 300 kinderen op af.

Op 14 juni hebben we ook mogen genieten van een voetbal-clinic in het ADO-stadion. Met 25 kinderen mochten we instappen in een bus die geregeld werd door stichting Kinderarmoede/ADO en kregen we een mooie rondleiding en een echte voetbaltraining. Na afloop een mooi tasje mee naar huis met allemaal leuke ADO spullen & nog met z’n allen heerlijk patat gegeten! Een dag waar nog steeds over doorgepraat wordt door de kinderen die mee waren!

Op dinsdag 4 juli nemen we afscheid van juf Havza, juf Jannie en meester Bamdad, onze stagiaires. Alle kinderen, tieners en vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd tussen 15.30 – 16.30 uur Wat een gezellige tijd was het met jullie  in De Kinderwinkel. Dank jullie wel! Gelukkig zien we jullie nog een hele week tijdens het zomerkamp.

Zomerkamp
De laatste voorbereidingen voor het kamp zijn in volle gang. Op 10 juli vertrekken we naar Eerbeek met 38 kinderen. Op dit moment hebben we nog drie plekken vrij maar dat kan ineens veranderen want de belangstelling is groot. Op 20 juni was de informatieavond voor ouders en de kinderen. Spannend voor de kinderen die voor het eerst mee gaan maar het enthousiasme van kinderen die eerder mee waren was aanstekelijk.

Start-vierdaagse
In de laatste week van de zomervakantie houden we een Start-vierdaagse.

Het thema van deze vierdaagse is: “Kom tevoorschijn”

Voor deze dagen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Komen jullie ons helpen?
Hieronder vind je het overzicht van de week en daarbij hoeveel vrijwilligers we nodig hebben per activiteit.

Dinsdag 15 augustus
10.30 – 12.30 uur  Godly Play* met eten. 4 t/m 10 jaar (2 vrijwilligers)
14.00 – 15.30 uur  Goochelshow 4 t/m 10 jaar (2 vrijwilligers)
18.30 – 20.00 uur  Bootcamp 10 t/m 16 jaar (3 vrijwilligers)

Woensdag 16 augustus
10.30 – 12.30 uur   Godly Play* met eten 4 t/m 10 jaar (2 vrijwilligers)
14.00 – 15.30 uur   Creatieve workshop van Spijker op zijn kop. 4 t/m 10 jaar (3 vrijwilligers)
16.00 – 17.30 uur   Inloop 10 t/m 16 jaar (3 vrijwilligers)
18.30 – 20.00 uur   Bootcamp  10 t/m 16 jaar (3 vrijwilligers)

Donderdag 17 augustus
10.30 – 12.30 uur   Godly Play* met eten 4 t/m 10 jaar (3 vrijwilligers)
14.00 – 15.30 uur   Spelletjesmiddag 4 t/m 10 jaar (4 vrijwilligers)
18.30 – 20.00 uur   Pizza avond voor kinderen die met hun ouder(s)/ verzorger(s) komen. Graag van te voren aanmelden bij juf Marijke of juf Petra (4 vrijwilligers)

Zaterdag 19 augustus
13.00 – 16.00 uur   Grote spelmiddag met luchtkussens, stormbaan etc. Haal een spelletjeskaart en doe mee. Is je kaart vol lever deze in voor een verrassing. Vanaf 4 jaar (10 vrijwilligers)
Ook zijn we op zoek naar 6 vrijwilligers die om 11.30 uur kunnen helpen met opbouwen.
Ook zijn we op zoek naar mensen die pannenkoeken willen bakken en brengen bij De Kinderwinkel voor zaterdag 19 augustus om 13:00 uur.

Als je mee wilt helpen om deze week tot een groot succes te maken voor de kinderen en tieners in Moerwijk, meld je dan aan bij Petra (070 318 16 80 of pkruisselbrink@stekdenhaag.nl).

Wij willen tot slot iedereen hartelijk bedanken voor alle hulp, gebed, steun en giften in het afgelopen seizoen. Het was weer een mooi Kinderwinkel seizoen! We zien uit naar het zomerkamp en de start-vierdaagse en wensen jullie allemaal een heerlijke zomer!

Marijke Beker en Petra Kruisselbrink

 

* Godly Play: op een spelende manier vertellen we een Bijbelverhaal waarbij iemand of iets tevoorschijn komt en daarna eten we met elkaar. De kinderen krijgen de ruimte om zelf te ontdekken, zelf te verwonderen, over wat ze horen en zien, voelen en soms ruiken.