Nieuws uit de Kinderwinkel

Zoals u wellicht eerder heeft gelezen waren we genomineerd voor de Unicef Award en het Appeltje van Oranje. We hebben niet de hoofdprijzen gewonnen maar voor de Unicef Award hebben we een masterclass fondsenwerving gewonnen die gaat plaats vinden op 8 juni. Voor het Appeltje van Oranje mochten we op bezoek komen bij de koning en de koningin op Paleis Noordeinde. Het was een eer om te vertellen over het werk in De Kinderwinkel in Moerwijk.

De laatste bijeenkomst, van dit seizoen, van Godly Play is al geweest. Mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen hierover zijn. We hebben o.a. de verhalen van De Barmhartige Samaritaan, Kerst, Exodus en Pasen verteld. Veel kinderen bezochten de activiteit. Daar zijn we dankbaar voor. Zoals we in het eerste seizoen begonnen met 2, 4 of ook een keer 0 kinderen, zo waren de aantallen in dit seizoen telkens rond de 20 kinderen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die ook de training van Godly Play willen doen en willen vertellen tijdens de Godly Play momenten in De Kinderwinkel. Binnenkort is er een introductie-avond over Godly Play. Als je hier belangstelling voor hebt geef dit dan bij Petra aan.

In de meivakantie waren er voor de kinderen en tieners leuke vakantieactiviteiten. Dit jaar waren we ook weer uitgenodigd door de Andreaskerk in Putten. We waren te gast op een boerderij waar de kinderen zich heerlijk hebben vermaakt met allerlei spelletjes, een speurtocht, een tractorrit en boerenklomp schieten.

Op dit moment zijn we met de voorbereidingen bezig voor de volgende vakantie, het zomerkamp. Deze vindt plaats in de 1e week van de zomervakantie. Dit jaar gaan we naar Eerbeek. We hebben er al veel zin in.
In de laatste week zal er drie dagen een programma zijn waarbij we zoek zijn naar vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. In de volgende Markant zullen we er aandacht aan schenken, maar ook via de Marcusmail en in de kerk zult u hier meer over horen.

Vanaf donderdag 1 juni gaan we een spelletjesclub starten. Kinderen kunnen zich hiervoor opgeven en komen dan zes keer bij elkaar om verschillende gezelschapsspellen te leren. In de loop der jaren hebben we een kast vol met gezelschapsspellen gekregen en het is leuk als kinderen deze spellen dan ook zelfstandig kunnen spelen.
De Kinderwinkel gaat een zwerfboeken station openen. Dit betekent dat kinderen bij ons boeken mogen meenemen en deze thuis kunnen lezen. Daarna mogen ze de boeken ergens anders laten zwerven. Naast dat het goed is voor de leesontwikkeling heeft elk boek een unieke code die op internet ingevoerd kan worden zodat het boek te volgen is.

Op 1 juni komt onze nieuwe burgemeester mevr. Pauline Krikke op bezoek tijdens de ouder-kindochtend. Samen met Geloven in Moerwijk en het Community Center vertellen we over het werk dat we doen in Moerwijk. De ouders van de ouder-kindochtend hebben al met elkaar bedacht wat ze aan haar willen vragen. De volgende keer laten we u weten hoe dit was.

Naast alle leuke dingen die gebeuren zijn er ook minder leuke dingen. En dat is dat we na de zomervakantie op woensdag te weinig vrijwilligers hebben om de activiteiten te draaien. Daarom zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers voor de jongensclub van 13.00 – 14.00 uur. We sporten dan in de gymzaal van de P. Oosterleeschool. Bij de meidenclub van 15.30 – 16.45 uur hebben we ook vrijwilligers nodig. Lijkt het je leuk meld je dan aan bij Petra.

Hartelijke groeten vanuit De Kinderwinkel,
Marijke Beker en Petra Kruisselbrink